Multi romani se confrunta cu spatii limitate, avand in vedere ca multi traiesc la bloc. Astfel, nu dispun de un dining room, ci se folosesc ori de bucatarie, ori de living, pentru a crea un spatiu dedicat meselor. Asadar, cum poti sa alegi o masa de dining pentru spatii mici? Afla aici cateva tips & tricks pentru orice locuinta.
Chiar si daca e vorba de o casa, s-ar putea ca spatiul sa fie limitat, mai ales daca este vorba de case modeste, insa indiferent de locul despre care am vorbi, sfaturile vor fi la fel. Asadar, hai sa-ti spunem cum sa alegi o masa de dining pentru spatii mici!
- Ia in considerare dimensiunea mesei cu tot cu scaune
Inainte de toate trebuie, bineinteles, sa masori spatiul de care dispui si unde ai dori sa pui masa de dining. Pe urma, verifica masuratorile mesei (sau cere o marime personalizata). De regula, mesele rotunde ocupa mai putin spatiu in comparatie cu cele patrate sau dreptunghiulare. Deci, daca ai un spatiu mic, vei spori si manevrabilitatea in jurul ei.
Pe urma, alege scaunele – aici, lucrurile iti pot da planurile peste cap. Cu cat mai voluminoase sunt scaunele, cu atat vor ocupa mai mult spatiu. De exemplu, pentru un spatiu limitat, recomandam scaunele din gamele Berno, Rio sau Sena, fiindca aceste modele au un spatar plat si subtire, perfect pentru spatii mici.
- Ia in considerare stilul
O masa in stil elegant, clasic, cu inflorituri si multe detalii deseori este si mai mare. Iti sugeram mese in stil minimalist, cat mai simple, deoarece modelele migaloase pot “aglomera” din punct de vedere vizual un spatiu si pot da impresia ca este si mai mic. Iti sugeram ceva precum modelul Zara sau seturile de dining Afrodita, Chicago, Vera si Vintage pentru spatiile mici.
Modalitati de a crea un spatiu mai mare din punct de vedere vizual, per ansamblu
Indiferent ca vorbim despre un living, un dining room sau orice alta incapere, aceste sfaturi sunt general valabile pentru oricine, indiferent de stil:
- Evita clutter-ul si mobilierul inghesuit
Cumperi mai multe cutii de organizare, mobilier cu multe sertare si cauti solutii de depozitare pretutindeni? S-ar putea sa ai o problema cu clutter-ul, adica obiecte ce creeaza o nota discordanta in incapere. Fie ca vorbim despre decoratiuni uitate, haine sau dezordine, evita-le pentru a avea un spatiu curat si luminos.
Cand spunem mobilier inghesuit, ne referim, in general, la piese de mobilier care sunt impunatoare, insa nu au spatiul necesar pentru a obtine acel look. De exemplu, o canapea precum modelul Beauty sau Chicago va da bine intr-o incapere larga, iar canapelele Dona si Exotic s-ar potrivi de minune intr-un spatiu mai restrans.
- Tine cont de lumina!
Iluminatul te poate ajuta. Lumina naturala, de afara, este de preferat, insa daca spatiul este unul care e umbrit, poti opta pentru mood lighting pentru a obtine o atmosfera intima si de a distrage privirea de la dimensiunea spatiului.
- Foloseste culori deschise sau inchise, nu medii
Fie ca preferi sa ai tapet verde smarald inchis sau un perete alb pur, nu vei da gres. Evita tonurile de mijloc pentru ca ele vor accentua spatiul, deci, evita grejul, verdele prafuit sau alte nuante trendy. Este greu sa echilibrezi un spatiu mic, iar de ceea, poti apela intotdeauna la sfaturile unui designer de interior.